7192

Якісних мінусовок

Продати мінусовку

Roland Corporation

Новини

Roland Corporation:

Компанію заснував Ікутаро Какасі 18 квітня 1972 в Осаці з капіталом 33 млн ієн. У 2005 році офіс фірми перенесений в Хамамацу. Фабрики компанії розташовані в Японії, США, Італії та на Тайвані. Крім бренду Roland, продукція реалізується під торговими марками Edirol (персональні інтерфейси для звукозапису), Boss (гітарна обробка), Rodgers (цифрові органи) і Cakewalk (програмні засоби для любительської і професійного звукозапису), якийсь час компанії належала марка елекропіано Rhodes. Має лістинг на Токійській фондовій біржі. Засновник — Ікутаро Какехасі (яп. 梯 郁太郎), президент (з 2005 року) — Хідекацу Танака.

ПередісторіяRoland

Засновник компанії Ікутаро Какехасі (Ikutaro Kakehashi) народився в Осаці в 1930 році, закінчивши технічну школу Нісінода відразу після Другої світової війни, планував продовжити освіту, проте з ряду причин був змушений переїхати в Такатіхо (префектура Міядзакі), де навчився ремонтувати годинники і відкрив власну майстерню Kakehashi Watch Shop. Серйозно захворівши на туберкульоз легень, провів 4 роки в клініці, де, щоб скоротати час, вчив товаришів по палаті лагодити годинники і збирати радіоприймачі. Вийшовши з клініки в 1954 році, відкрив роздрібний магазин побутової електроніки Kakehashi Radio Shop в Фуміносато (округ Абено, Осака), який незабаром змінив назву на Ace Electrical, нарешті, в 1960 році було прийнято рішення про перепрофілювання компанії на виробництво електронних органів і зміну назви на Ace Electronic Industries. Перший електроорган, особисто зібраний Какехасі, продати так і не вдалося. Тоді, за пропозицією президента інвестиційної компанії Sakata Shokai, основного акціонера Ace Electronic Industries, був укладений контракт з брендом National (що належав корпорації Matsushita Electric) по спільному створенню та просуванню електроограна National SX-601. Оскільки контракт передбачав реалізацію через загальнояпонського мережа магазинів National, фабрика Какехасі змогла отримати хороший стартовий замовлення і розвинути виробничі потужності для серійного виробництва електроорганов — що, в свою чергу, дозволило організувати в 1970 році спільне виробництво з компанією Hammond (Лоуренса Хаммонда), створивши (разом з фірмою Sakata Shokai) спільне підприємство Hammond International Japan. Також компанія була розповсюджувачем продукції Hammond на території Японії; зростання продажів дозволив компанії переїхати в городХамамацу, де була побудована нова велика фабрика. Одним із ключових факторів популярності органів Hammond International Japan стала ритм-машина, розроблена Ace Electronic. Це пристрій, що дозволяло виконавцю грати в супроводі партії ударних, можна було використовувати окремо або вбудовувати в корпус органу. Перша ритм-машина від Ace Electronic імітувала звуки перкусії при натисканні на кнопки. У 1967 році на міжнародній торговому ярмарку в Гамбурзі була представлена автоматична ритм-машина Ace FR-1. Інтерес до новинки в Європі виявився настільки великий, що в підсумку Ace Electronic була залучена до розробки прототипу нового органу від Hammond з вбудованою ритм-машиною від компанії Ace. Орган вийшов дуже вдалим, а ритм-машина Ace FR-1 стала першим продуктом, який отримав визнання в США.

Створення Roland:

У 1972 році компанія Sakata Shokai, основний акціонер Ace Electronic Industries зазнала значних збитків і була викуплена корпорацією Sumimoto Chemical. Какехасі постійно конфліктував з новими акціонерами з питань менеджменту; зрештою, він вирішив розлучитися зі своєю компанією і заснувати новий бренд — з міркувань вибору першої букви (для кодового позначення виробника музичних інструментів використовується перша буква і потрібна була не зайнята) і милозвучності на всіх основних мовах світу було обрано назву торгової марки Roland. Роботи зі створення фірмового логотипу, бланків та іншої атрибутики виконав дизайнер Такудзі Томіта, що працював в компанії ще з часів Ace Electronic, логотип і фірмовий стиль збережені станом на початок 2010-х років.

 Розробки:

У 1970-х — 1980-х роках компанія Roland стала одним з визнаних світових лідерів в області розробки і виробництва електронних музичних інструментів і контролерів. Серед найбільш вдалих розробок — драм-машини CR-78, TR-808 і TR-909, басовий синтезатор TB-303, поліфонічні синтезатори серій Juno / Jupiter, цифровий синтезатор D-50 з унікальною гібридною системою синтезу (семпліровать атака + FM), робочі станції серій XP / Fantom, серія гітарних синтезаторів GR-500/55, гітарний підсилювач JC-120, сімейство неоплачених MIDI-контролерів AX-1 / AX-7. Навіть у 2010-ті в комп'ютерних системах звукозапису можна зустріти MIDI-інтерфейс Roland MPU-401, створений в 1984 році. Компанія прийняла значну участь в розширенні можливостей стандарту MIDI — зокрема, саме Roland створила перший в світі General MIDI (GM) сумісний звуковий модуль Sound Canvas 55 (1991 рік); також їй належать права на розширений протокол MIDI GS (General Standard). Розробки компанії відіграють значну роль на ринку віртуальних інструментів — зокрема, саме синтезатори TB-303 / TR-808 / TR-909 були реалізовані у складі програмного река Propellerhead ReBirth. Розробки компанії на початку XXI століття в основному сфокусовані в двох областях — по-перше, це створення професійних цифрових музичних інструментів серії «V» (Virtual). В інструментах даної серії використовуються складні математичні моделі реальних фізичних процесів, що відбуваються всередині акустичних музичних інструментів. У даній серії випущені ударні установки (серія V-Drums), акордеони і баяни (V-Accordeon), фортепіано та роялі (V-Piano). Друга область розробки — створення універсальних інструментів та інших продуктів (у тому числі комп'ютерних програм, аксесуарів, програм для iPadі iPhone), орієнтованих на музикантів-аматорів і побутове застосування.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Запросити друга