7171

Якісних мінусовок

Продати мінусовку

Співочі голоси.

Новини
Існує безліч систем класифікації співочих голосів. Деякі з них враховують силу голосу, тобто те, як голосно співак може співати; інші - наскільки рухливий, віртуозний, виразний голос співака; та ін.
Найчастіше використовується класифікація, що враховує діапазон голосу і стать співака. Навіть керуючись тільки цими двома критеріями, виходить безліч різновидів. Кожна група голосів ділиться на вужчі підрозділи.
Основные вокальные диапазоны
Жіночі голоси:
1).Сопрано - високий 2).Меццо-сопрано - середній 3).Контральто - низький
Чоловічі голоси:
1).Тенор - високий 2).Баритон - середній 3).Бас - низький  
Існує також категорія співаків-чоловіків, що співають в діапазоні жіночого голосу. Цей тип голосів рідкісний, але і досі використовується, в основному, в опері. У музиці бароко багато ролей було написано для кастратів - співаків чоловічої статі, якою в хлоп'ячому віці була зроблена операція кастрації для збереження високого, як у жінки, голосу. У сучасному вокальному виконанні ці ролі може виконувати контратенор (співак, що володіє розвиненою технікою співу фальцетом).
Голос професійного оперного співака - це дві октави повноцінного однорідного передбачається вгорі і внизу діапазону деякий "запас" можливостей приблизно в межах терції для вільнішого узяття, зручності і природності при виконанні високих нот.
 
Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Запросити друга