7187

Якісних мінусовок

Продати мінусовку

Як музика впливає на здоровя та емоційний стан людини?

Новини
Вплив музики на здоров'я та емоційний стан людини
Давно відомо , що музика може впливати на настрій і деякі процеси людського організму. Але мало хто знає , наскільки серйозно цей вплив. У кожного із нас є свої музичні уподобання , які відображають внутрішній світ , спосіб життя і мислення . Але чи так корисна для нас та музика, яку ми слухаємо ? Які композиції та стилі благотворно впливають на внутрішнє світовідчуття , здоров'я та емоційний стан ? Спробуємо розібратися.
Музика - це звуки , хвилі , які володіють певними вібраціями . Саме ці вібрації і впливають на людину. Для початку розглянемо музичні інструменти та їх вплив на стан людського організму.
Струнні інструменти , такі як скрипка , гітара , арфа роблять благотворний вплив на роботу серця і судин. А ось на емоційному рівні звуки цих інструментів можуть впливати гнітюче. Довго слухаючи гітару чи скрипку , людина починає відчувати почуття жалю , жалості . У ньому народжуються відчуття, які змушують переживати і замислюватися про щось серйозне . Для заспокоєння і розслаблення струнна музика не підійде.
Звуки духових інструментів очищають легені і бронхи , а також надають позитивний вплив на кровообіг і всю дихальну систему. На емоційному рівні духова музика може додати енергію або навпаки , розслабити. Все залежить від ритму і тональності звучання. Наприклад , саксофон і флейта можуть заспокоїти і гармонізувати внутрішній стан. А труба , валторна або фагот , навпаки , викличуть занепокоєння і закличуть людину до дії .
Ударні інструменти допоможуть привести в норму роботу серця , а також посприяють у лікуванні захворювань печінки і кровоносної системи. Звуки барабана впливають і на настрій людини. Щоб активізувати свої сили , досить кілька хвилин послухати музику з використанням ударних.
Звуки фортепіано впливають на людину заспокійливо. Вони надають внутрішню впевненість , гармонію і безтурботність. Фортепіано позитивно впливає на здоров'я. Мелодія цього інструменту лікує захворювання щитовидної залози , а також нормалізує роботу нирок і сечостатевої системи. Є ще одна особливість фортепіанної музики. Ті , хто відчуває брак любові , необхідно кожен день слухати звуки цього музичного інструменту , тоді любовні чакри людини відкриються , і любов увійде в його життя.
По- різному впливають на нас і стилі музики. Почнемо з класики. Музика в стилі бароко ( Бах , Кореллі , Вівальді та Гендель ) відмінно підходить для роботи і активних дій . Вона дарує відчуття безпеки і стабільності.
Музика в стилі романтизму ( Ліст, Чайковський , Шуберт , Шуман ) підійде для тих , кому не вистачає уваги з боку протилежної статі. Така музика сприяє залученню любові , покращує настрій і дарує позитивні легкі емоції.
Музика імпресіоністів ( Дебюссі , Фавр , Равель ) дає імпульс до творчості і новим ідеям. Під звуки цих композиторів можуть народитися оригінальні ідеї.
Особливої ​​уваги заслуговують твори Моцарта і Гайдна. Під музику цих великих творців добре вчитися і засвоювати нові знання.
Африканські мотиви в музиці ( джаз , реггі , блюз ) піднімають настрій , дарують відчуття легкості і безтурботності. Крім того , ці стилі сприяють розвитку почуття гумору і допомагають стати більш комунікабельними .
Поп- музика дає енергію руху і дарує відчуття внутрішнього благополуччя .
Рок по- різному впливає на людей. Для когось така музика стає джерелом натхнення і способом зняти нервову напругу і стрес. А для інших - це джерело роздратування та агресії. У деяких випадках , рок -музика навіть здатна зняти фізичний біль.
Музика в стилях панк , реп і хіп -хоп діє збудливо і спонукає до активності.
Етнічна музика ( фолк ) допомагає зняти стрес , відновлює енергію , сприяє омолодженню організму і нормалізації всіх процесів.
Для того , щоб вплив музики дійсно було доброчинними , в звуки необхідно вслухатися , пропускати їх через себе. Це можна зробити в танці , підспівуючи чи релаксуючи . Тільки в цих випадках музика може творити справжні чудеса!
Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Запросити друга