7171

Якісних мінусовок

Продати мінусовку

Доскоч Павло - гордість української культури

Новини

Народився Павло Доскоч в м.Хоростків Гусятинського району Тернопільської області, в сім'ї робітників. У батьків це була друга дитина (ще є Старша і молодша сестри). Закінчив Хоростківську середню школу і вступив на музично-педагогічний факультет Івано-Франківського педагогічного інституту. Після закінчення ВНЗ працював вчителем музики у Тернопільській загальноосвітній школі №27. З молодих студентських років Павло відчув у собі прагнення до пісенної творчості, саме в цей юнацький період, — період закоханості, була написана його перша і одна з кращих пісень "Падала зірка".

Життя склалося так, що чимало випробувань випало на його долю, зокрема, розлучення із першою дружиною, несподівана хвороба матері, яка змусила виїхати на 3 роки за кордон, щоб заробити кошти на операцію, довга розлука із сином Романом, саме ці події спонукали до написання нових ліричних творів. Усі ноти емігрантських ностальгічних переживань передає пісня "А там, де рідна хата". Та, як відомо, в житті є не тільки чорні смуги, тож повернувшись із-за кордону Павло із великою радістю і вдячністю Богові дізнається, що мамина хвороба минулася сама собою, тож зароблені гроші він вирішив вкалсти у свою творчість, — у написання нових пісень, аранжувань до них, у випуск своїх перших авторських альбомів (сьогодні їх у нього вже 7). Згодом Павло одружився вдруге. Його дружина Наталя народила йому сина якого подружжя Доскочів назвало Станіславом.

За період своєї творчості Павло Доскоч співпрацював із тернопільськими аранжувальниками Сергієм Кравцем, Андрієм Макухом, Сергієм Родьком. Усі альбоми Павла Доскоча тиражує тернопільска студія звукозапису "Гроліс". Сьогодні до випуску готується його 8 альбом до якого увійдуть не лише авторські пісні, а й пісні на тексти Олександра Олександровича Мороза.

Коментарі (1)
0 #
23 серпня 2016 в 22:50 Рейтинг: +1
Павло -талановитий композитор,співак,артист!Дякуємо за твої прекрасні пісні!!!

Запросити друга