7187

Якісних мінусовок

Продати мінусовку

А ви знаєте, про KORG?

Новини

Компанія заснована в 1962 році власником нічного клубу Цутому Като і акордеоністом Тадаси Осана який грав у цьому клубі під акомпонемент ритм-машини. Осана переконав Като фінансувати його зусилля по створенню більш досконалої ритм-машини, оскільки обидва були незадоволені звуком наявної. Компанія отримала назву Keio Electronic Laboratories, так як залізнична лінія Кейо, проходить поблизу їхнього цеху. У 1963 р. підприємство успішно випустило свій перший продукт — електромеханічну драм-машину Donca matic DA-20.

 У 1967 році Като запросив інженера Фуміо Міеду, якому доручив розробити прототип електрооргана. Через 18 місяців був випущений перший електроорган під найменуванням Prototype I, в якому є можливості програмування звуку як в синтезаторах. У 1972 році був випущений масовий електроорган, що отримав назву Korgue, до того народилася ідея перейменування компанії в Korg (як акронім від Keio Organs).

 У 70-і і 80-і роки XX сторіччя компанія була сконцентрована на виробництві синтезаторів, а також освоїла випуск електронних тюнерів, безперервно розширюючи функціональні можливості своїх продуктів, і докладаючи зусилля для виведення продуктів на масовий ринок збуту, створюючи доступні за ціною синтезатори. У 1988 році була випущена перша робоча станція — клавішний електромузичний інструмент, який об'єднує в одному корпусі драм-машину, синтезатор, секвенсор і процесор ефектів.

 У 1987 р. пакет з 40% акцій Korg був куплений корпорацією Yamaha. За умовами придбання, незважаючи на те що пакет був фактично контрольним, Yamaha і Korg залишалися незалежними бізнес-одиницями з партнерськими взаємовідносинами, з власними продуктовими лінійками і розробками. У 1989 р. Korg найняла команду розробників і залишили Sequential Circuits після того як S.Cперейшло до власності Yamaha.

 У 1992 році Korg придбав британську компанію Vox, виробника популярних гітарних підсилювачів і розробника низки оригінальних продуктів для гітаристів. Багато продуктів, наслідують оригінальні розробки Vox, станом на 2011 р. випускаються під старим брендом.

 У 1993 році Като здійснив зворотний викуп частки Yamaha, і компанія знову стала незалежною.

 У 1990-і роки лінійка продуктів Korg розширилася серією цифрових фортепіано, портативними студіями цифрового звукозапису, процесорами ефектів для електрогітар та бас-гітар.

 Серед інновацій 2000-х років особливо виділяються нестандартні алгоритми для арпеджіаторів, відомі як Karma, а також відкрита архітектура робочої станції Oasys на основі операційної системи Linux, що забезпечує практично необмежене розширення можливостей інструменту. На момент 2000-х років основними продуктами Korg є клавішні електромузичні інструменти, також представлені апаратні рішення для діджеїв, велика серія аксесуарів для електронної музики, і комп'ютерні програми для створення музики.

 У 2011 р. від раку помер засновник компанії — Цутому Като, до останнього моменту керував підприємством. Згодом компанію очолив президент — Сейки Като.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Запросити друга