7187

Якісних мінусовок

Продати мінусовку

Мінусовка чи фонограма?

Детальніше про терміни.
Володимир
Мінусовка , «мінус » (від « запис мінус один голос» ) - запис музичного твору , в якому відсутня одна або більше партій , зазвичай вокал або сольний інструмент. Під такий запис музикант ( професіонал або любитель ) має можливість самому виконувати відсутню партію. Найчастіше це просто готовий акомпанемент для соліста . Також « мінусовки » часто використовуються як основа для створення самостійних композицій у стилі хіп -хоп і реп . Іноді « мінусовки » просто слухають як інструментальну музику.
Фонограма
Фонограма дозволяє записати « мінусовку » дуже високої якості , зі студійними інструментами і додатковим вокалом ( « бек- вокалом »). Такий запис підходить для професійного виконавця , коли тим не менш немає можливості запросити акомпануючий склад (з технічних або фінансових причин ) . Наприклад , в ресторанах.
Така « мінусовка » зазвичай записується професійними музикантами , або зводиться безпосередньо з оригінальних треків власниками вихідного запису .
MIDI
Записана у форматі MIDI , « мінусовка » набуває його як позитивні якості (можливість вільно змінювати тональність і темп , малий розмір файлу) , так і негативні (низька якість музичних інструментів і повна відсутність вокальних партій). З цієї причини такі « мінусовки » використовуються в основному для караоке.
Для караоке
« Минусовка » , використовувана для караоке (і фонограмна , і MIDI ) , не може вважатися такою у вузькому сенсі терміну , так як партія голосу не « вирахувана » , а замінена музичним інструментом , виконуючим ту ж мелодію ( як підказка непрофесійному співакові ) .
Терміни та професійний жаргон
плюс - фонограма пісні із записаним голосом , використовується для імітації «живого» виконання.
ориг - композиція , за звучанням вельми близька до оригінальної пісні.
бек - присутній бек -вокал (будь-які людські голоси , крім основного , в мінусовку , як правило , відсутнього ) .
ориг бек ( ориг + бек ) - композиція за звучанням близька до оригінальної пісні і містить бек- вокал ( не означає , що бек -вокал оригінальний ) .
• ремікс - минусовка реміксу .
Задавка - композиція , в якій відфільтровані партія якого-небудь інструменту , або вокал , бек -вокал , як правило шляхом вирахування каналів , у результаті чого залишаються лише інструменти , записані в режимі « стерео » ( або на них накладено стерео - ефект) , при цьому все, що записано в режимі « моно » , зникає. Однак існують спеціальні програми (наприклад SonicWORX Isolate ) для роботи з сонограмі , які дозволяють виділити частоту голосу і відповідні їй гармоніки , а також безліч інших способів , комбінуючи які можна отримати мінусовку близьку до оригіналу.
Редагувалось: 4 раза (Останній: 20 березня 2014 в 09:38)
Завжди радий поспілкуватися.
""
Інтересна тема. В деяких композиціях (не можу пригадати зараз, але було) бек-вокал займав 70-80 відсотків всієї пісні.
На Ваш погляд: коли бек перестає бути беком та прирівнюється до фонограми (+)?
Володимир
В якісь мірі так +
Завжди радий поспілкуватися.
Перейти на форум:
Швидка відповідь
У вас немає прав, для участі на форумі.

Новини форуму

Запросити друга