7171

Якісних мінусовок

Продати мінусовку

Цікаві факти про музикантів!

Дивина...
Володимир
Музиканти завжди неординарні особи і про них ходить безліч легенд і цікавих чуток. Ось деякі цікаві факти про людей цієї творчої професії.

До 1990 року в Ісландії існував закон, що забороняє іноземцям отримувати громадянство цієї країни без зміни імені або прізвища, згідно з традиціями Ісландії. Але коли радянський диригент Володимир Ашкенази емігрував туди, в закон внесли спеціальну поправку в список дозволених імен - "Володимир Ашкенази".

Піаніст Пауль Витгенштейн з Австрії втратив праву руку в Першій Світовій війні. Але він так любив музику, що продовжив тільки з однією лівою. В результаті він міг виконувати твори, які грають в дві руки, і став дуже відомий своєю завзятістю і завзяттям до мистецтва. А також не кинув свій талант аж до останніх днів життя.

У Бетховена була украй дивна звичка - кожного разу, коли він збирався сісти за інструмент працювати, він занурював голову в таз з крижаною водою. Такий ритуал він проробляв упродовж усього свого життя і ніколи від нього не відмовлявся.

Микола Андрійович Римский-Корсаков на одній зі своїх лекцій пояснював учням принципи нотної грамоти. Розповідаючи, що остання частина твору має бути написана в швидкому темпі. Один учень поставив питання: - Чому тоді у Чайковського четверта частина Шостої симфонії не закінчується так? Тоді педагог подумав, помовчав і прорік: - Виключення можуть бути тільки, якщо вони геніальні.

Одна з найоригінальніших відповідей на питання: - Чим чудова "Пікова Дама"? дав в 1911 році представник газети "Волзьке слово", він відповів: - Два великі художники Пушкін і Чайковський вирішили намертво прикувати ганебну прихильність до карт.

Одного разу до директора консерваторії в Мілані підійшла молода людина і попросив проекзаменувати його. Він показав свої твори, грав на роялі, але отримав відмову з добавкою про те, що місце йому серед бродячих музикантів. Всього через десять років ця консерваторія сильно домагалася дістати назву на честь цієї молодої людини, його звали Джузепе Верді.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 6 лютого 2017 в 14:31)
Завжди радий поспілкуватися.
Вельми цікаво, і все для мене особисто нове.
Бітлам на початку теж казали: вам вагони розвантажувати потрібно а не музикою займатись. А де тепер ті люди а де залишаться The Beatles ....

""
Редагувалось: 1 раз (Останній: 29 червня 2015 в 17:36)
Перейти на форум:
Швидка відповідь
У вас немає прав, для участі на форумі.

Новини форуму

Запросити друга